Lid worden

Wil je lid worden?
Meld je dan hier aan.
De kosten zijn €50,- per jaar (leden tot 18 jaar betalen €25,-). Je krijgt dan een lidmaatschapsbevestiging. Het lidmaatschap zal dan, na jouw goedkeuring, per incasso geïnd worden.

Wil je Metworstruiter worden?
Dat kan, wij helpen je graag op weg! Meld je dan hier aan.
Je moet wel aan de volgende eisen voldoen:

  • Korte uitleg eisen + minimum leeftijd
    Indien je in kerkdorp Boxmeer geboren en getogen bent, nog steeds in Boxmeer woont (als je voor studie uitwonend bent geweest wordt een uitzondering gemaakt!), geen kinderen hebt en niet getrouwd (geweest), mag je meedoen met de Metworstrennen. Je moet daarnaast, voor deelname aan de Koningstitel, in het bezit zijn van een Metworst-ruitercertificaat. Je mag deelnemen aan de Metworstrennen vanaf het jaar dat je 13 jaar oud wordt.
  • Ruitercertificaat (alleen ruiters voor de Koningstitel)
    Ieder jaar wordt er één keer per jaar (in het laatste kwartaal) een ruiterproef georganiseerd. Tijdens deze proef wordt jouw niveau van paardrijden ingeschat door ervaren instructeurs. Voor deelname aan de Knollenrit is geen ruitercertificaat vereist, maar je moet wel in de praktijk aantonen dat je voldoende capaciteit hebt om op knol te rijden. En je moet uiteraard aan alle andere eisen van een Boxmeerse jonggezel voldoen.

Wat doet Vereniging 'De Metworst' zoal?
Naast ‘het handhaven van het recht onzer vaderen’ door het organiseren van de Metworstrennen op Metworstmaandag doet de Vereniging nog veel meer. Als lid wordt je uitgenodigd voor de ledenvergaderingen, 'verkenskopeten, 'worst eten', halfvastenrennen en kun je ons meehelpen om deze mooie traditie in stand te houden en uit te dragen! Vereniging 'De Metworst' besteedt de laatste jaren ook extra veel aandacht aan de jeugd door het bezoeken van de lagere scholen, het organiseren van de Knollenmiddag, de Opstapdagen en de ondersteuning en actieve begeleiding van aanstaande ruiters!

 

De traditie van de Metworstrennen in Boxmeer is sinds maart 2015 in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland opgenomen.