Gijs Snijders wint zeer spannende finale Metworstrennen 2018

Maandag 12 februari 2018

Gijs Snijders wint zeer spannende finale Metworstrennen 2018

Boxmeer - De 17-jarige Gijs Snijders heeft op maandag 12 februari 2018 de Metworstrennen gewonnen. In de zeer spannende finale versloeg hij Rens Verberkt (Metworstkoning 2017) en favoriet Roy van Eck.

Gijs Snijders bekroonde hiermee een zeer mooie prestatie: van in totaal 5 deelnames aan de strijd om de Koningstitel wist hij de laatste 4 jaar de finale te behalen. In 2016 werd hij, evenals dit jaar, als Metworstkoning gekroond. De ‘Kunningsrit’ was een gedroomde finale met drie ervaren ruiters die als amateur-jockey het gehele jaar bezig zijn met het trainen en berijden van renpaarden. Bij de start was oud-Koning Rens Verberkt snel weg en probeerde de favoriet Roy van Eck, die sterk op kwam zetten, voor te blijven. Gijs Snijders besloot halverwege de rit het via de buitenbocht te proberen en wist met een krachtige eindsprint in de laatste meters op kop te komen en zo voor de 2e keer de meest begeerde titel van Boxmeer, ‘Koning van de Metworst’, te bemachtigen.
Halverwege de Kunningsrit: Rens Verberkt probeert Roy van Eck voor te blijven, terwijl Gijs Snijders voor de buitenbocht kiest (foto: Els Mittelmeijer)

In een veld van in totaal 14 ruiters nam Gijs Snijders het in de 1e manche op tegen Luuk van den Bosch en in de halve finale won hij overtuigend van Niek Brenninkmeijer en Bart de Kort, die beiden een halfbloed bereden.

Knollenrit
Vanwege de deelname van 6 Knollenruiters werden er 3 voorrondes gereden. Uiteindelijk won de 25-jarige Nick Peters, die voor de 2e keer meedeed, in een eveneens spannende finale van Mitchel Lemmens en Ryan Troost.

Na afloop van de Huldiging en het ophalen van de Goederen bij de Belaste Hoeve trok de nieuwe Metworstkoning achter de Gekkekar te paard naar Boxmeer. De Kroning van de nieuwe Metworstkoning op het Wilheminaplein trok ook dit jaar weer veel toeschouwers, die voor het eerst konden genieten van het eerbetoon van de Hoornblazers van Vereniging ‘De Metworst’. Hierna kon het ‘Kunningsbal’ voor jong en oud in de grote tent bij Riche/La Bamba echt losbarsten; een schitterend feest voor iedereen die De Metworst een ‘blauw’ hart toedraagt.

Een selectie van foto’s m.b.t. de hoogtepunten van Metworstmaandag 2018 zijn zeer binnenkort te vinden op: www.metworst.nl/fotos/metworstmaandag-2018

De traditie van de Metworstrennen in Boxmeer is sinds maart 2015 in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland opgenomen.