Jubileumweekend

Maandag 15 december 2014

In 2015 bestaat de Vereniging van tijdelijk jonggezellen ‘De Metworst’ 275 jaar en wij hebben ter ere van dit jubileum in samenwerking met maar liefst 15 Boxmeerse horecaondernemingen, onder de stichting ‘Samen zien we los’, een mooi en compleet programma voor iedereen samengesteld. 

Naast een verrassend jubileumweekend brengt Vereniging de Metworst een nieuw jubileumboek uit met als rode draad de Koningen van  de afgelopen 25 jaar en daarnaast de Metworstbeleving van ‘Boxmeerse’ journalisten en een verdere uitdieping van de historie. De boekpresentatie vindt plaats op 13 maart 2015 om 17.00uur bij Hotel-Café Riche te Boxmeer. Aansluitend wordt de Metworstfilm 2015 voor het eerst aan Metworstleden én publiek vertoond.

Naast een nieuw jubilieumboek heeft de Metworstvereniging in November 2014 een mooie jubileumkiel uitgegeven die zowel bij Hema Boxmeer als bij Van Dinter Media te verkrijgen is.

Het feestweekend ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 13 maart
  • 17.00: Presentatie jubileumboek. Aansluitend de première van de film Metworst 2015, die vanaf dat moment voor iedereen te koop zal zijn.

Locatie: Foyer van Hotel Riche

  • 20.00: Feestavond met DJ Jaap & DJ Tim en als hoofdact de topartiest Nielson, o.a. bekend van zijn Top-40 hit ‘Sexy als ik dans’.

Kosten: €5,00

Iedereen die vóór 22.00 uur binnen is, maakt kans op een nieuwe scooter!

Locatie: La Bamba

  • Zaterdag 14 maart:
  • 20.00: Feestavond met optredens van de bekende live band Fragment en de dynamische showband Q5 New Style! Het hoogtepunt van de avond is het optreden van Kraantje Pappie, o.a. bekend van de nummers ‘Handen Omhoog’ en ‘Feesttent’.

Ook deze avond maak je kans, bij binnenkomst vóór 22.00 uur, op een geweldige scooter!

Kosten: €10,00

Locatie: Riche/La Bamba

Combinatietickets voor vrijdag en zaterdag kosten slechts €12,50!

  • Zondag 15 maart:
  • 12.00: het befaamde ‘Worst eten’.

13.00: optredens van lokale artiesten en een optreden van de sensationele Alpenzusjes. Voor de kinderen zijn er talloze activiteiten georganiseerd zoals ponyrijden, springkussens, schminken en een clown.

Verder is er een doorlopende tentoonstelling van historisch materiaal om een indruk te geven van de Metworsttraditie door de jaren heen.

17.00: De dag wordt feestelijk afgesloten met een knallend optreden van de band Proost!

Kosten: Deze familiedag is voor iedereen en gratis toegankelijk.

Locatie: Riche