Metworstrennen 2020: Volbloed versus halfbloed in groot deelnemersveld

Maandag 17 februari 2020

Metworstrennen 2020: Volbloed versus halfbloed in groot deelnemersveld

Boxmeer – Op maandag 24 februari barst de Koningsstrijd in Boxmeer weer los. De voorbereidingen van de meeste ruiters zijn ruim op tijd in 2019 gestart om er alles aan te doen om hun Koningsdroom aanstaande maandag te verwezenlijken.

Mede dankzij de actieve en innovatieve Jeugdcommissie zullen dit jaar maar liefst 24 Metworstruiters het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie dit jaar de Koningstitel mag dragen. Een aantal dat de afgelopen 15 jaar niet meer is voorgekomen! Daarnaast zullen 4 Jonggezellen ervoor gaan om Knollenritwinnaar 2020 te worden.

Maar liefst zeven (jonge) debutanten, 11 halfbloed- en 13 volbloedpaarden leveren voldoende ingrediënten voor een spannende, verassende en vooral mooie Metworstrennen 2020. De loting van de ritten, die ‘s ochtends in de wei plaatsvindt, zal dit jaar zeer bepalend zijn voor wie zich na 3 rondes ‘Koning van de Metworst’ mag noemen.

De zeer ervaren Metworstruiters Roy van Eck (Koning 2019), Gijs Snijders (Koning 2016 en 2018), Bart de Kort (finalist 2019), Levi Hinke (Koning 2013), Rens Verberkt (Koning 2017) en de 15-jarige Lucas de Bruin (2e in 2019), worden door kenners als ‘favorieten’ bestempeld. Zij zullen het opnemen tegen een groep ‘outsiders’ en een groep van maar liefst zeven ‘debutanten’. Tot de zeker niet te onderschatten ‘outsiders’ worden Niek Brenninkmeijer, Luuk van den Bosch, Jelle van Kempen, Kenny Knuiman, Tim Hendriks, Frank van Koningsbruggen, Mees Gerrits, Ryan Troost, Nick Peters, Adwin Sap en Rick van Els gerekend. De zeven debutanten zijn Patrick van Rooij, Sem Wolters, Sem Janssen, Koen de Bruijn, Stan Tunnissen, Teun van Boekholt en Rik Lenkens.

Huidige Koning Roy van Eck zal zeker proberen om het maximale uit zijn paard, dat al een jaar in België in training staat, proberen te halen om nog een jaar lang het schild met eer te mogen dragen. Maar bij de Metworstrennen is niets te zeker; dat maakt het juist zo bijzonder en mooi.

Voor de strijd om titel ‘Knollenwinnaar 2020’ zullen vier ruiters zich op het Vortums Veld melden. Allen inmiddels ervaren Knollenruiters: Gerben Stevens (5x; winnaar in 2014 en 2016), Robin Verwegen (5x), Rik van Boekholt (3x), Rik Versleijen (3x).

Wij hopen u Metworstmaandag te mogen begroeten op het Vortums Veld waar dankzij maandenlange voorbereiding van diverse commissies weer een geweldige editie van de Metworstrennen kan plaatsvinden, zodat wij het recht onzer vaderen kunnen blijven handhaven.

De Metworstrennen 2020 mag je niet missen!