Carnavalszondag: Kindermiddag kleurt blauw-wit

Maandag 18 februari 2019

Carnavalszondag: Kindermiddag kleurt blauw-wit

Niet alleen op Metworstmaandag 4 maart zal Boxmeer blauw-wit kleuren, maar ook carnavalszondagmiddag 3 maart zal voor de jeugd in het teken staan van deze Boxmeerse tweekleur. De kinderoptochtcommissie van de BCV en Vereniging ‘De Metworst’ hebben de handen ineengeslagen om van de zondagmiddag een fantastische middag voor de Boxmeerse jeugd en hun ouders te maken.

Om de carnaval voor de jeugd in Boxmeer ook in de toekomst levendig en bruisend te houden besloten deze twee verenigingen hun krachten te bundelen en een nieuw programma voor de Boxmeerse jeugd neer te zetten op carnavalszondagmiddag.

Optocht met de Kunning

Na de boerenbruiloft kan de jeugd zich op gaan maken voor de kinderoptocht. Het thema van dit jaar is, hoe kan het ook anders, ‘Boxmeer kleurt blauw-wit’. De optocht start om 15.00 uur vanaf de ‘Verkesmarkt’. Kijken is natuurlijk leuk, maar deelnemen is nog veel leuker! Denk daarbij niet alleen aan de Metworst, maar bijvoorbeeld ook aan Olympia, de Vaart (blauw mennekes), de Joekels en zelfs de smurfen zijn welkom. Als het maar blauw-wit is! Er zijn geweldige prijzen te winnen en voor iedere deelnemer staat er na afloop een verrassing klaar! Vereniging ‘De Metworst’ zal zichtbaar aanwezig zijn tijdens de kinderoptocht met als hoogtepunt Kunning Gijs Snijders op zijn paard in de optocht begeleid door meerdere ruiters. Ook zullen er enkele jongere leden van de Vereniging op een pony meerijden.

Ruiterpresentatie

Na de kinderoptocht begint het programma in de tent achter La Bamba en Hotel Riche waar voor het eerst een ruiterpresentatie van Vereniging ‘De Metworst’ plaats zal vinden. Alle Metworstruiters zullen zeer enthousiast door rasartiest en oud-Boxmenaar Koen Logtens aan het publiek worden voorgesteld. Alle kinderen kunnen door middel van een stembiljet op hun favoriete ruiter stemmen. Wordt de Metworstruiter op wie jij hebt gestemd een dag later Kunning, dan maak je kans op een geweldige prijs. De prijswinnaar wordt op Metworstmaandag via social media bekend gemaakt.

Metworstspelletjes

Gedurende deze middag kunnen de kinderen spelletjes spelen aan de hand van het Metworst-thema. Denk aan hoefijzer werpen, aan een ‘witte boks’ hangen, raden hoeveel een halve verkeskop weegt en hoe lang 7 ellen worst is. Je kunt ook reveille blazen en (blauw-wit) geschminkt worden. Met deze spelletjes kun je geweldige prijzen winnen en tegen inlevering van je (bijna) volle spelletjeskaart krijg je in ieder geval een echte unieke medaille en een kleine Metworstattentie.

Er is dus genoeg te zien en te doen. Alle (groot)ouders zijn natuurlijk van harte welkom, want als de jeugd zich vermaakt dan hebben de ouders het ook naar hun zin!