Metworstrennen 2016 komen eraan

Donderdag 21 januari 2016

De Metworstrennen 2016 komen er aan!

Na het geweldige jubileumjaar in 2015 zijn ruiters, bestuur en alle commissies allang weer bezig met de voorbereidingen voor Metworstmaandag 2016. De paarden zijn inmiddels gekocht of gehuurd en worden volop getraind. Kevin Knuiman, de huidige Koning, zal dit jaar niet aan de start verschijnen. Hij heeft de titel 2 maal op zijn naam geschreven en heeft besloten om op het hoogtepunt afscheid te neme; dit betekent dat er een nieuwe Koning zal komen. Naar verwachting verschijnen er dit jaar 15 ruiters aan de start voor de Koningstitel en 8 ruiters voor de Knollenrit. Door de drukbezochte en daardoor zeer geslaagde zomeropstapdag voor nieuwe ruiters die kennis wilden maken met onze eeuwenoude Vereniging zijn er dit jaar maar liefst 6 debutanten bij de Knollenrit. Hier zijn wij uiteraard ontzettend blij mee, want de Vereniging is actief op zoek naar aanwas van (jonge) ruiters. Ook in 2016 zal er weer een opstapdag georganiseerd worden.

 

Bestuur en Commissies druk in de weer

Het Metworstbestuur is bijna het hele jaar druk bezig met de organisatie van de Metworstrennen en wordt hierin bijgestaan door diverse commissies.  Eén daarvan is de publiciteitscommissie die zich onder andere bezighoudt met de Metworstkrant die op dinsdag 2 februari 2016 als extra bijlage van de Maasdriehoek zal worden uitgebracht. Daarin staan weer mooie verhalen van mensen met een blauw/wit hart en informatie over Metworstmaandag. In deze editie zal, naast een  mooie plattegrond met daarop de adressen van ruiters en Oud-Koningen, een extra jeugdpagina komen. Dit jaar worden er speciale Metworstwimpels uitgebracht, zodat het voor iedereen zichtbaar is waar de ruiters (rood), de Oud-Koningen(zilver), de huidige Koning (goud) , het Bestuur en de Beschermvrouwe (blauw/wit) wonen. Deze wimpels zijn door Marianne Goossens en haar man ’Vaartmeester’  Wim Goossens met de hand gemaakt. Een supermooi gebaar naar De Metworst toe.

De groep hoornblazers is dit jaar uitgebreid met 8 nieuwe leden. Zij hebben het hele jaar hard geoefend om de reveille onder de knie te krijgen. Dat is mede gelukt door Frans Hendrix die hen hierbij intensief begeleid heeft. Afgelopen vrijdag hebben deze 8 nieuwe hoornblazers de ledenvergadering mogen openen met de reveille.

De wedstrijdcommissie is inmiddels bij elkaar geweest om de laatste puntjes op de i te zetten. De commissie die zich bezighoudt met de jaarlijkse Knollenmiddag zal er op zaterdag 30 januari 2016 voor alle jeugd weer een superleuke middag van maken.

De organisatie van het ‘Kunningsbal’ in de tent bij Riche is erin geslaagd om een mooie mix van artiesten vast te leggen om er op de middag van Metworstmaandag na binnenkomst van de nieuwe Koning voor iedereen een groot feest van te maken.

Jeugdcahier en Metworstartikelen

Het Bestuur zal binnenkort met de Koning de basisscholen in Boxmeer bezoeken en het jeugdcahier voor groep 7/8 plus een promotiefilm uitreiken om deze bijzondere traditie bij de jeugd onder de aandacht te brengen: immers 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'.

Bij Media van Dinter en HEMA Boxmeer zijn de diverse Metworstartikelen verkrijgbaar: het prachtige Metworstboek ter gelegenheid van het 275-jarig bestaan , petten, mutsen, nieuw ontworpen dassen, vlaggen, DVD's, etc. Allemaal leuke items voor uzelf of om iemand cadeau te geven.

Vanaf zaterdag 23 januari mogen de Metworstvlaggen weer uit worden gehangen om de straten van Boxmeer blauw/wit te kleuren.

Rondgang

Bij de organisatie van de Metworstrennen staan veiligheid voor mens en dier voorop, hiermee zijn hoge kosten gemoeid en daarom gaat het Bestuur samen met de Koning en enkele leden zaterdag 23 januari 2016 rond bij de Boxmeerse winkeliers en bedrijven voor een financiële bijdrage. Op maandag 25 en dinsdag 26 januari komen de ruiters en leden, in blauw/wit, bij de inwoners van Boxmeer met de collectebus aan de deur: uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Wij hopen u allen op Metworstmaandag in 't Vortums Veld te mogen begroeten en daarna samen met ons feest te vieren bij 'het Kunningsbal'!