Metworstrennen 2024 zonder glaswerk en harde muziek

Vrijdag 26 januari 2024

Metworstrennen 2024 zonder glaswerk en harde muziek

Maandag 12 februari gaat het weer gebeuren; Metworstrennen 2024 staat op de agenda. Nadat vorig jaar het zweepgebruik werd afgeschaft, wordt er vanaf dit jaar geen glaswerk en harde muziek op het Vortums Veld meer geaccepteerd.

Onze Vereniging neemt al tientallen jaren een proactieve houding aan ten opzichte van veiligheid voor mens en dier. Vandaar is dit jaar in goed overleg met de Gemeente Land van Cuijk besloten om voortaan geen glaswerk en harde muziek op het Vortums Veld toe te staan. De reden hiervoor is dat er steeds meer grote hoeveelheden flessen drank door de toeschouwers werd meegenomen, die vervolgens leeg en/of kapot op de grond te vinden zijn. Dit is veel te gevaarlijk voor paarden, ruiters en toeschouwers en vandaar is er nu besloten om bij de ingang te controleren op het bezit van glaswerk. Mocht iemand dit toch bij zich hebben, dan kan dit bij de ingang ingeleverd worden en bij terugkeer weer opgehaald. Dit alles op eigen verantwoordelijkheid van de bewuste toeschouwer(s).

De laatste jaren zijn er ook steeds vaker groepen die geluidsapparatuur meeslepen en dit tijdens de Metworstrennen gebruiken voor het hard afspelen van muziek. Dit kan uiteraard ook gevaarlijk zijn voor paarden, ruiters en bezoekers aan de Metworstrennen, omdat de paarden hier erg van kunnen schrikken. Daarom worden alle bezoekers vriendelijk verzocht om vanaf dit jaar geen apparatuur mee te nemen om harde muziek op het Vortums Veld af te spelen.

Wij vragen iedereen vriendelijk om de bovenstaande nieuwe regels met begrip en respect na te leven en we hopen jullie uiteraard op 12 februari op het Vortums Veld te mogen begroeten, zodat we er met z’n allen weer een hele mooie Metworstmaandag van kunnen maken.

Mocht je toch niet in staat zijn om naar het Vortums Veld te komen, dan kun je opnieuw de Metworstrennen via onze Livestream (www.metworst.nl/live) volgen. U hoeft dus niets te missen!