Metworstrennen 2019: ‘Oud bloed’ versus ‘Jong bloed’

Dinsdag 26 februari 2019

Metworstrennen 2019:
‘Oud bloed’ versus ‘Jong bloed’

Boxmeer – Op maandag 4 maart barst de Koningsstrijd in Boxmeer weer los. De voorbereidingen van de meeste ruiters zijn eind 2018 gestart om er alles aan te doen om hun Koningsdroom aanstaande maandag te verwezenlijken.

Naar verwachting strijden dit jaar 16 ruiters om de Koningstitel. Met maar liefst zes debutanten en zes halfbloeds zijn er voldoende ingrediënten die absoluut kunnen leiden tot een spannende, verassende en vooral mooie Metworstrennen 2019. De loting van de ritten, die ‘s ochtends in de wei plaatsvindt, zal dit jaar zeer bepalend zijn voor wie zich na 3 rondes ‘Koning van de Metworst’ mag noemen.

De inmiddels ‘oudgedienden’ Gijs Snijders (oud-Koning 2018), Rens Verberkt (oud-Koning 2017), Bart de Kort, Jelle van Kempen en Roy van Eck nemen het vanuit een favorietenrol op tegen een groep van ervaren ‘outsiders’ en een groep van maar liefst zes debutanten. Tot de zeker niet te onderschatten ‘outsiders’ worden Niek Brenninkmeijer, Luuk van den Bosch, Frank van Koningsbruggen, Kenny Knuiman en Lucas de Bruin gerekend. De zes debutanten zijn Tim Hendriks, Mees Gerrits, Ryan Troost, Nick Peters, Adwin Sap en Rick van Els.

Huidige Koning Gijs Snijders is bij velen topfavoriet vanwege zijn talent, gunstige gewicht en omvangrijke ervaring op de internationale renbanen. Maar zoals iedereen weet is bij de Metworstrennen niets te voorspellen; dat maakt het juist zo bijzonder en mooi.

Voor de strijd om titel ‘Knollenwinnaar 2019’ zullen vijf ruiters zich op het Vortums Veld melden. Drie ervaren Knollenruiters - Robin Verwegen (4x), Rik van Boekholt (2x) en Mitchel Lemmens (2x) - zullen zich moeten meten met twee debutanten: Freek van den Bosch en Patrick van Rooij.

Kortom: goudgeel zand, temperamentvolle viervoeters, adrenaline, gespannen ruiters en veel emotie; De Metworstrennen 2019 mag je niet missen!