Na 56 jaar volgt Rens Verberkt zijn opa op

Maandag 27 februari 2017

Na 56 jaar volgt Rens Verberkt zijn opa op

Boxmeer - De 18-jarige Rens Verberkt is na zijn winst van de Metworstrennen 2017 tot Koning van de Metworst gekroond en volgt daarmee zijn opa Gerrit Verberkt, die in 1951, 1953, 1954 en 1961 won, op. Een langgekoesterde wens van de gehele familie die de zonen van Gerrit niet hebben kunnen vervullen.

Tijdens zijn 5e deelname won Rens Verberkt de finalerit met redelijk gemak van Gijs Snijders, de Koning van 2016. Niek Brenninkmeijer, die tot verrassing van velen als derde ruiter in de finale stond, kon helaas niet aan de Kunningsrit deelnemen; zijn paard bleek na de halve finale last van een blessure te hebben.

In een veld van in totaal 13 ruiters moest Rens het in de 1e manche meteen tegen twee andere ruiters opnemen, herintreder Ramon Zeegers en Roy van Eck die vooraf als één van de favorieten werd gezien. Een andere favoriet werd daarvoor al door de 16-jarige Gijs Snijders in de eerste rit van de dag verslagen. Gijs won met overmacht van Jelle van Kempen die bij de start teveel tijd nodig had om goed weg te komen. In de halve finale wist Rens de oud-Koning van 2013, Levi Hinke, te verslaan.

Knollenrit
Vanwege de deelname van 13 Knollenruiters werd er na de eerste manche 4 voorrondes gereden. Uiteindelijk won de 13-jarige Tim Hendriks de finale op overtuigende wijze van Koen de Bruijn en Adwin Sap. Tim’s opa, Jan Broeren, is ook een oud-Koning (1962 en 1964) en de verwachting is dat we de komende jaren nog veel van Tim, ook bij de Koningstitel, zullen gaan horen.

Na afloop van de Kroning van de nieuwe Metworstkoning op het Wilheminaplein kon het ‘Kunningsbal’ voor jong en oud in de grote tent bij Riche/La Bamba pas echt losbarsten; een schitterend feest voor iedereen die De Metworst een ‘blauw’ hart toedraagt.

 

Een selectie van foto’s m.b.t. de hoogtepunten van Metworstmaandag 2016 zijn te vinden op: www.metworst.nl/fotos/metworstmaandag-2017